Extra bundás kenyér 2

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg)
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág
  • A tepsihez 2 evőkanál olaj



Elkészítés

A sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.