Fűszeres grog

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 5 g méz
  • 1 rúd egész fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • 2 szem szegfűbors
  • 1 evőkanál narancslé
  • 1 evőkanál 80 %-os rum
  • 1 szelet narancs
  • Forró víz a felöntéshez



Elkészítés

A grog egy ugyanolyan forró, téli melegítő ital, mint a forralt bor, csak ennek rum az alapja. Nagyon ízletes! Próbálja ki Ön is!

Hőálló pohárba tesszük a mézet, szegfűszeget, szegfűborsot. A pohárba tesszük a narancsszeletet, a narancslevet, és a rumot is. A pohárba teszünk egy egész rúd fahéjat, végül az egészet felöntjük forrásban lévő vízzel. A kész italt felkeverjük, és forrón kínáljuk! (A hozzávalók 1 adagra elegendőek.)