Karácsonyi tengerész koktél (grog)

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 dl rum
  • 6 dl víz
  • 1 tea filter (pl. Lipton Yellow Label)
  • 2 evőkanál méz
  • 1 rúd fahéj
  • 1 citrom
  • Esetleg 1 narancs



Elkészítés

A vizet fel kell forralni a fahéjrúddal, majd le lehet venni a tűzről. Fél percre bele kell tenni a tea filtert, éppen annyi időre, hogy a teafű beszínezze a vizet, de jellegzetes, karakteres aromát ne kapjon. A megmosott citrom héját zöldséghámozóval le kell vágni és beledobni a “teába”, majd mehet bele a fél citrom leve (és az 1 narancs leve), a méz és a rum. Az egészet jól össze kell keverni, leszűrni, és még forrón, azonnal lehet fogyasztani. (Ha kihűl, akkor érdemes megmelegíteni, de forralni felesleges.)

Tipp:
Fahéj mellett szegfűszeget, szegfűborsot és szerecsendiót, sőt egy kevés gyömbért is lehet tenni a vízbe, hogy a grognak még karácsonyibb hangulata legyen.