Rozmaringos birsalmapuncs

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 kemény birsalma
  • 7 dl almalé
  • 7 dl vörösbor
  • 12 dkg barnacukor
  • 2 ág rozmaring
  • 1 narancs héja
  • 1 vaníliarúd



Elkészítés

Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy maradjon kissé roppanós a végén. Hozzáadjuk a narancshéját. Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk. Játszhatunk még egy kicsit, variálhatjuk a birsalmapuncsot. Készíthetünk belőle nyári frissítőt úgy, hogy kis méretű joghurtos dobozokba töltjük, beledugunk egy pálcát, és megfagyasztjuk, majd forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a dobozt. Kitűnő jégnyalóka. Természetesen melegen adhatjuk pitékhez, rétesekhez, ha sűrítünk rajta, mártásként is kínálhatjuk.