Frissítő gyümölcsleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg gyümölcs (meggy, szilva, sárgabarack, őszibarack, nektarin)
  • 2 l folyadék (befőtt leve, hozzáillő szörp, víz, Sangria vegyesen)
  • Citromlé
  • Édesítőpor ízlés szerinti mennyiségben
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 egész fahéj
  • Szegfűszeg



Elkészítés

A gyümölcsöket előkészítjük: ha van közöttük konzerv vagy befőtt, akkor lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk, a friss gyümölcsöket kimagozzuk, és feldaraboljuk. (Nagyjából azonos méretű darabokra kell vágni őket, ha lehet.) A befőtt(ek) levét, szörpöt, Sangriát, vizet, citromlevet, fahéjat, szegfűszeget beleöntjük a fazékba, elkezdjük főzni, és sorra rakjuk bele a gyümölcsöket - a keménységüktől függően (a keményeket először). Amikor felforrt, és a gyümölcsök már félig elkészültek (ez néhány pillanat műve), akkor megkóstoljuk, teszünk bele cukrot vagy édesítőt, aztán a keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a leveshez adjuk. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a joghurtot (először kikeverjük a joghurtot egy habverővel, szedünk hozzá egy, majd még egy szedőkanállal a forró levesből, hogy ne kapja össze a joghurtot), és hagyjuk kihűlni.