Gyümölcsös bárányborda

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál citromlé
  • 5 dl fehérbor
  • 50 g dió
  • 3 db alma
  • 200 g szőlő
  • 30 g cukor
  • 50 g vaj
  • 4 db bárányborda



Elkészítés

A szélek bevagdosása után klopfoljuk ki vékonyra és sózzuk meg a hússzeleteket. Forró vajon mindkét oldalukat süssük addig, amíg meg nem puhulnak. Ekkor vegyük ki a szeleteket a serpenyőből és tartsuk melegen. A cukrot karamellizáljuk az olajban, majd adjunk hozzá 1 kanál forró vizet, és főzzük össze. Az almákat a magházak eltávolítása után vágjuk cikkekre, és a szőlőszemekkel együtt forgassuk meg a karamellben. Öntsük a gyümölcsökre a bort, és pároljuk meg. Halmozzunk a sült bordákra a karamelles párolt gyümölcsöt, szórjuk meg darált dióval, és csepegtessük meg citromlével.