Inka hal burgonyakoronggal és avokádó pürével

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg tőkehal filé
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál narancslé
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 friss chili
  • 1 csokor koriander zöld
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2 dl tequila
  • 1 konzerv kukorica
  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 avokádó
  • 1/2 citrom leve
  • 3 szál menta



Elkészítés

A páchoz összekeverjük a következőket: 1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál narancslé, 1 teáskanál citromlé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 db hámozott, kimagozott paradicsom húsa, 1 felkockázott kaliforniai paprika, 1 felaprított friss chili, 1 csokor aprított koriander zöldje, 1 fej lila hagyma vékony karikákra vágva, 1/2 dl tequila. A halfiléket a pácban megforgatjuk, és pár órát pihentetjük. A burgonyát megfőzzük, áttörjük, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és tallérokat formázunk belőle.

Az avokádót kimagozzuk, meghámozzuk, a húsát villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, és hozzákeverjük a felaprított mentaleveleket. A halfiléket és a burgonyakorongokat izzó faszénen pár perc alatt megsütjük. A páchoz egy doboz konzerv kukoricát adunk, és 1 mokkáskanál kukoricalisztet elkeverünk benne, majd a burgonyakorongokkal, az avokádó pürével együtt köretként a hal mellé tálaljuk.