A páchoz 2 evőkanál hagymakrémet, 1 evőkanál fokhagymakrémet, 1 evőkanál ételízesítőt, 1 kávékanál borsot, 1 evőkanál paprikát, 1/2 teáskanál curryt, 1 teáskanál chilit elkeverünk 2 dl olajjal. A fűszerkeveréket rákenjük a megtisztított halra, ami lehet sügér, pisztráng, harcsaszelet vagy más tengeri halfilé. Pár órát pihentetjük a pácban. Elkészítjük a muzsdéjt. Ehhez egy jó nagy fej fokhagymát megtisztítunk, átnyomjuk fokhagymanyomón. Hozzáadunk fél evőkanál paprikakrémet, 1 dl olívaolajat és fél marék darált diót is. Kevés forró vízzel elkezdjük keverni, míg a kence szép selymes lesz. Ha szükséges, még forró vízzel hígíthatjuk.
Állaga vastagon folyós, mártásszerű kell legyen. A puliszkához 1 liter vizet felforralunk, kevés sóval. Amikor a víz lobog, óvatosan, állandóan kevergetve hozzáadunk kb. 30 dkg kukoricadarát. Folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük, majd kiborítjuk egy deszkára. Akkor jó az állaga, ha egyben kipottyan a fazékból. Vastag cérnával összedaraboljuk. Mikor összejött a vendégsereg, alufóliába csomagjuk egyenként a halakat, és grillrácson megsütjük. Megsüthetjük fólia nélkül is! A felkockázott puliszka darabokat a grillen átmelegítjük. A sült halfiléket a felkockázott puliszkával és a muzsdéjjal tálaljuk.