Grillezett hal muzsdéjjal és puliszkával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 80 dkg sügér filé
  • 2 evőkanál hagymakrém
  • 1 evőkanál fokhagymakrém
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 evőkanál paprika
  • 1/2 teáskanál curry
  • 1 teáskanál chili
  • 2 dl olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1/2 evőkanál paprikakrém
  • 1 dl olívaolaj
  • 1/2 marék dió
  • 30 dkg kukoricadara



Elkészítés

A páchoz 2 evőkanál hagymakrémet, 1 evőkanál fokhagymakrémet, 1 evőkanál ételízesítőt, 1 kávékanál borsot, 1 evőkanál paprikát, 1/2 teáskanál curryt, 1 teáskanál chilit elkeverünk 2 dl olajjal. A fűszerkeveréket rákenjük a megtisztított halra, ami lehet sügér, pisztráng, harcsaszelet vagy más tengeri halfilé. Pár órát pihentetjük a pácban. Elkészítjük a muzsdéjt. Ehhez egy jó nagy fej fokhagymát megtisztítunk, átnyomjuk fokhagymanyomón. Hozzáadunk fél evőkanál paprikakrémet, 1 dl olívaolajat és fél marék darált diót is. Kevés forró vízzel elkezdjük keverni, míg a kence szép selymes lesz. Ha szükséges, még forró vízzel hígíthatjuk.

Állaga vastagon folyós, mártásszerű kell legyen. A puliszkához 1 liter vizet felforralunk, kevés sóval. Amikor a víz lobog, óvatosan, állandóan kevergetve hozzáadunk kb. 30 dkg kukoricadarát. Folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük, majd kiborítjuk egy deszkára. Akkor jó az állaga, ha egyben kipottyan a fazékból. Vastag cérnával összedaraboljuk. Mikor összejött a vendégsereg, alufóliába csomagjuk egyenként a halakat, és grillrácson megsütjük. Megsüthetjük fólia nélkül is! A felkockázott puliszka darabokat a grillen átmelegítjük. A sült halfiléket a felkockázott puliszkával és a muzsdéjjal tálaljuk.