Vágjuk fel az oldalast kisebb darabokra. Keverjük össze a paprikakrémet, a bazsalikomot, a fokhagymakrémet, a pirospaprikát és a borsot. Dörzsöljük be az oldalasokat a fűszerkeverékkel. Felezzük el a húsdarabokat, majd rakjuk egy rétegben alufóliára. Tegyünk jégkockákat az oldalasok tetejére. Ezután csomagoljuk be úgy, hogy hagyjunk helyet a forró levegő áramlásának. A csomagokat helyezzük a grillrácsra. Grillezzük letakarva közepes méretű faszén felett kb. 45-50 percig, vagy amíg megpuhul.
Amíg a hús puhul, összekeverjük a barbecue-szósz a sárgabaracklekvárral. Ha a húsok megpuhultak, óvatosan nyissuk ki a csomagokat, és tegyük vissza az oldalasokat a grillrácsra. Kenjük be a barbecue-szósz keverékkel, és folytassuk a grillezést 5-10 percig gyakori forgatás és kenegetés mellett.