Grillezett hús fűszeres palacsintával és pitával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A húshoz:

  • 6-7 szelet tarja
  • 1 dl olaj
  • 1 kiskanál fűszerpaprika (ha valaki csípősen szereti, akkor csípős fűszerpaprika)
  • 1 kiskanál garam masala
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál mustár
  • 1/2 mokkáskanál só

A fűszeres palacsintához:

  • 3 db tojás
  • 25 dkg kukoricaliszt
  • 5-6 dl tej
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 1 csipet garam masala
  • 1 csipet őrölt bors

A pitához:

  • 50 dkg graham liszt
  • 3 dl langyos víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só

A salátához:

  • 2-3 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka feldarabolva
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 1/2 mokkáskanál só



Elkészítés

A páchoz a hozzávalókat összekeverjük (olaj, fűszerpaprika, garam masala, zúzott fokhagyma, apróra vágott vöröshagyma, mustár, só), és bepácoljuk a húst egy órára, de még jobb egy egész éjszakára. A pitához megfuttatjuk az élesztőt pici vízben vagy tejben, pici cukorral. Majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval (graham liszt, olívaolaj, só).

Minimum 1 órát letakarva kelesztjük. A pita tésztát nyolc egyforma darabra vágjuk vagy gömbölyítjük, és ismét letakarva 30 percig pihentetjük, ezután kinyújtjuk vagy csak kézzel lelapogatjuk, grillrácsra rakjuk, és 5 perc alatt megsütjük mindkét oldalát. A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, picit állni hagyjuk, majd megsütjük, mint a palacsintát.

A paradicsomokat és az uborkát felkockázzuk, a tejfölbe elkeverjük a kaprot és a sót, majd összeforgatjuk a zöldségekkel. A húsokat grillrácson vagy grillező edényben megsütjük. Majd ha kész, csíkokra vágjuk, ezután a grillen sütött pitába vagy a fűszeres kukoricás palacsintába töltjük az időközben elkészített tejfölös, kapros salátával összekeverve.