Mennyei bárányborda márványsajtos sárgabarack salátával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 szelet bárányborda a csonttal együtt
  • 1 kg érett sárgabarack
  • 1 teáskanál worcestershire-szósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • 1 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 10 dkg rokfort sajt
  • 10 dkg mandula
  • 10 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál tárkony ecet
  • 3 csipet őrölt fehérbors
  • 4 cl mézes barackpálinka



Elkészítés

A páchoz 6 sárgabarackot kimagozunk és felaprítunk, majd összekeverjük 1 teáskanál worcestershire-szósszal, 2 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál vörösborecettel, 1 dl fehérborral, 2 gerezd összezúzott fokhagymával, 3 szál kis darabokra aprított újhagymával és egy késhegynyi fehérborssal. A szeletelt bordákat kiklopfoljuk, mély tálba rakjuk, ráöntjük a pácot, hűtőbe rakjuk, és 2-3 napig pácoljuk.

A hússzeleteket az olajból kiszedjük, és a szeleteket az olajjal megkent alufólia fényesebb részébe csomagoljuk, 10-15 percig grillezzük. Majd kiszedjük a fóliából a grillrácson mindkét oldalukat megpirítjuk. A meghámozott és kimagozott sárgabarackokat egy széles tálba rakjuk magházzal lefelé. Összedolgozzuk a tejfölt, az ecetet, a pálinkát és a lereszelt sajtot, majd őrölt fehérborssal ízesítjük. Az öntetet a barackra öntjük, megszórjuk a durvára tört mandulával, hűtőben érleljük, majd a báránybordákkal tálaljuk.