Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kicsontozott báránycomb
  • 2-3 ágacska rozmaring
  • 4 fej fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál méz
  • Őrölt bors
  • 2 dl fehérbor



Elkészítés

A sütést megelőző napon a báránycombot lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk. Sóval, borssal és rozmaringgal bedörzsöljük, majd egy mélyebb tálba helyezzük. Teszünk mellé 4-5 gerezd aprított fokhagymát és egy megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát, nyakon öntjük olajjal, majd jól letakarjuk, és a hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a húst tepsibe helyezzük, ráöntjük az olajos páclevet, és 135-140 fokos sütőben kb. 2 és fél óra alatt megsütjük.

Sütés közben a pecsenyelével, és a fehérborral szorgalmasan locsolgatjuk. A maradék fokhagymát megtisztítjuk, gerezdekre szedjük. A cukrot egy kisebb serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a mézet, a fokhagymagerezdeket, enyhén megsózzuk. Aláöntünk egy fél deci fehérbort, és lassan, gyakran megkeverve beforraljuk. A báránypecsenyét a mézes fokhagyma kíséretében, forrón tálaljuk.