A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl máját, szívét, tüdejét, azaz az aprólékját is felaprítom. Zsíron a felvágott hagymával megrántom a húst és aprólékát, majd finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Végül a nyúlaprólékot liszttel meghintem, húslevessel vagy vízzel feleresztem. Tárkonyecettel kissé megsavanyítom, apró tárkonylevelekkel felfőzöm, végül tejfölt habarok hozzá.
A gombóchoz a vajat habosra verem egy edényben. A zsemléket tejbe áztatom, kicsavarom, majd az egészet a tojással összedolgozom. Sóval, petrezselyem zöldjével ízesítem. A masszát zsírral kikent konyharuhába kötöm, és fövő sós vízben másfél órán át főzöm. Tálaláskor a nagy gombócot felszeletelem, köré rakom a vetrecét, és a levét ráöntve kínálom.