Nyúlvetrece zsemlegombóccal tálalva

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 konyhakész házinyúl
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 fej hagyma
  • 1 csomag petrezselyem zöldje
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 dl húsleves
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • Tárkonylevél

A gombóchoz:

  • 12 dkg vaj
  • 4 vizes zsemle
  • Tej
  • 5 tojás
  • Petrezselyem zöldje
  • Zsír



Elkészítés

A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl máját, szívét, tüdejét, azaz az aprólékját is felaprítom. Zsíron a felvágott hagymával megrántom a húst és aprólékát, majd finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Végül a nyúlaprólékot liszttel meghintem, húslevessel vagy vízzel feleresztem. Tárkonyecettel kissé megsavanyítom, apró tárkonylevelekkel felfőzöm, végül tejfölt habarok hozzá.

A gombóchoz a vajat habosra verem egy edényben. A zsemléket tejbe áztatom, kicsavarom, majd az egészet a tojással összedolgozom. Sóval, petrezselyem zöldjével ízesítem. A masszát zsírral kikent konyharuhába kötöm, és fövő sós vízben másfél órán át főzöm. Tálaláskor a nagy gombócot felszeletelem, köré rakom a vetrecét, és a levét ráöntve kínálom.