Édes derelye

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2-3 kanál tejföl
  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg cukor

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 2-3 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Még cukor ízlés szerint



Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és ha kell víz hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Nagyon vékonyra (2 mm) nyújtjuk, és egy pohárral korongokat szaggatunk. Minden korong közepére teszünk egy kis kupacot a túróból. Majd összehajtjuk, félkör alakú kis tasakokká, a széleit összenyomkodjuk. Esetleg olyan eszközt használunk, ami a videón is látható. Ezután forró olajban aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.