Ensaladilla Enrique módra

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 3 db krumpli
  • 3 db sárgarépa
  • 7 db tojás
  • 15 dkg tonhal (konzerv)
  • 5 dl olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 1 kiskanál sherry borecet
  • 1 csipet só
  • 2-3 db főtt zöldborsó, kakukkfűág és vinaigrette a díszítéshez



Elkészítés

Főzzünk meg 1 db tojást, valamint a megtisztított krumplit és répát, utóbbiakat vágjuk apró kockákra. A főtt tojást pucoljuk meg, és szeleteljük vékony karikákra. Készítsünk olívaolaj-tésztát: 1 db tojásfehérjét pici vízzel verjünk nagyon szilárdra. Felverés közben lassan csurgassunk bele kb. 1,5 dl olívaolajat. Egy lapostányéron simítsuk el a keveréket, és 20 mp-re tegyük a legmagasabb fokozatra állított mikrohullámú sütőbe. (Így eltávozik belőle a víz, a végeredmény tésztaszerű lesz.) Hagyjuk kihűlni.

Közben verjünk fel 3 egész tojást 3 tojássárgájával, 2,5 dl olívaolajjal, a sherryecettel és a tejjel. Az így kapott majonézszerű habot (lactolesa) tegyük habszifonba. A hab elkészítéséhez három patront használjunk. A palacsintaszerű olívaolaj-tésztából szaggassunk nagyméretű pogácsaszaggatóval 4 korongot, majd süssük őket serpenyőben egy pici olívaolajon 1 percig.

Most jön az építkezés: Tegyünk tányérra egy korongot, majd tegyünk rá a főtt krumpliból. Ezt újabb tésztakorong kövesse, amelyre répát halmozzunk. Újabb korong következik, erre egy kevés tonhal és egy kis krumpli kerüljön. Tegyük rá az utolsó korongot, végül egy tojáskarikát. Az ensaladilla tornyocska köré nyomjunk lactolesahabot a szifonból. Főtt borsóval, kevés tonhallal, kakukkfűvel, olívaolajjal és vinaigrette-tel díszítve kínáljuk.