Gombás felfújt

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 pár kisebb pulykamáj
  • 1 szép kalap vargánya
  • 15-20 dkg vegyes gombából készült pörkölt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1/2 cikk fokhagyma
  • 6 tojás
  • 3 szelet kenyér
  • Kakukkfű
  • Színes bors
  • 2 evőkanál zsír



Elkészítés

A pulykamájat megmossuk. A hagyma felét apróra vágjuk és 1 evőkanál zsíron megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a májat, pici borsot. Fedő alatt zsírjára pirítjuk. (Figyelem! Nem szabad sózni, mert kemény lesz!) Előkészítjük a gombát: megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A maradék zsírral, a hagyma apróra vágott másik felét kevés fokhagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, pici pirospaprikával és kakukkfűvel ízesítjük és zsírjára sütjük. A 3 egész tojást és a 3 tojás sárgáját géppel felverjük.

Hozzáadjuk a kihűlt gomba pörköltöt, majd a 3 szelet kenyér belét belecsipkedjük. Ha túl sűrű lenne, kevés tejfellel hígítsuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a 3 tojás kemény habját. Egy kerek kerámia sütőtál aljára elrendezzük a májat, középre a gombakalapot és elosztjuk az alján a hagymás zsiradékot is, hogy sütés közben le ne ragadjon. Végül rátöltjük a masszát. Tetejét egyenletesre simítjuk. Előmelegített sütőben 200-220 Celsius-fokon 20-25 percig sütjük. Ekkor már szépen feljön és pirult lesz a teteje. Paradicsommal és bazsalikomlevéllel díszítjük.