Gombás galuska

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 15 dkg sós lében eltett csupros tuskógomba
  • 1 mokkáskanál trombitagomba por
  • 1 mokkáskanál gévagombapor
  • 3-4 szelet szárított vargánya
  • 1 csipet kakukkfű
  • Bors
  • 3 tojás
  • 8-10 evőkanál liszt
  • Kevés szénsavas ásványvíz



Elkészítés

Figyelem! Ha friss a csupros tuskógomba, akkor 20 percet elő kell főzni, mielőtt sós lében áztatjuk!


A sós lében eltett gombát vízben alaposan kimossuk, lecsepegtetjük, majd a szárított gombával és a gombaporral turmixoljuk. A tojásokból a fűszerekkel, a szénsavas ásványvízzel, a gombapéppel, és a fokozatosan hozzáadott liszttel galuskatésztát kavarunk. Amikor forr a víz, beleszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, szűrőkanálba szedjük, lecsepegtetjük és tálra rakjuk. Paradicsommal, uborkával, bazsalikomlevéllel díszítjük. Gombamártást adunk hozzá.

Tipp:
Készíthetjük darált gombapörkölttel vagy gombaporral is. Ekkor ügyeljünk arra, hogy túl ne fűszerezzük. Tálalás előtt tojásrántottával és vágott zöldpetrezselyemmel is összekeverhetjük.