Egyben sült fokhagymás ponty

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 db kb. 3 kg-os ponty
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál só
  • 3 dl étolaj
  • 1 dl víz



Elkészítés

A megtisztított hal fejét-farkát levágjuk /a keserű fogát eltávolítjuk/, kívül-belül besózzuk. Az egyik oldalát a gerincéig beirdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük, a pirospaprikával összekeverjük, majd a vágatokba töltjük. Egy tepsibe beleöntjük az olajat és a vizet, erre rátesszük a halat, és kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük, közben néhányszor az olajos lével meglocsolgatjuk. Sós vízben főtt burgonya és ecetes uborka illik hozzá.