Graved lazac

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg lazac
  • 2 csokor kapor
  • 20 dkg tengeri só
  • 1 kanál kristálycukor
  • 1 dkg mustármag
  • 1 dkg borókabogyó
  • 1 citrom
  • 1 dl Martini

A lazac szószhoz:

  • 1 dl majonéz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csokor kapor



Elkészítés

A friss formázott szálkamentes lazacfilét a sóval és cukorral meghintjük, mustármagot, borókabogyót rászórjuk. A durvára vágott kaporral vastagon meghintjük, a martinit a citrom levével összekeverjük és lágyan meglocsoljuk a lazacot. Reszelt citromhéjjal megszórjuk. Zsírpapírba vagy folpackba becsomagoljuk, 6 fokos hűtőszekrényben kb. két napig érleljük. Érlelés után a fűszerektől megtisztítjuk, vékonyan olívaolajjal megkenjük és friss kaporral vékonyan meghintjük. Nagyon vékonyan felszeleteljük és ízlés szerint tálaljuk.

Graved lazac szósz:
A majonézt a mézzel, finomra vágott kaporral összekeverjük.

Tálalás:
A toast kenyeret vékonyan megkenjük a szósszal, és a lazac mellé szolgáljuk fel.