Halfilé gombával sütve

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg tengeri halfilé egy darabban, bőr nélkül
  • 8 dkg joghurtos vaj
  • 3 szál póré
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg apró sampinyon
  • 8 ív sütőpapír



Elkészítés

A halat nyolc egyforma darabra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, kihűtjük. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, negyedeljük. A gombát megtisztítjuk, szintén négybe vágjuk. Összekeverjük a pórét, a paradicsomot, a gombát, és kissé megsózzuk, megborsozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egymásra fektetünk két-két sütőpapírt, és a felsőt vékonyan megkenjük vajjal.

A közepére fektetünk 2-2 halfilét, elosztjuk rájuk a zöldségeket, és meglocsoljuk a maradék vajjal. A papírt szaloncukorszerűen összecsomagoljuk, oldalán megtekerjük, és cérnával összekötjük. A sütő középső rácsán kb. 20 percig sütjük. A halat a zöldségekkel és krumplipürével tálaljuk.