Salátafőzelék

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 8 közepes méretű burgonya
  • Olívaolaj
  • Vaj
  • 1 vöröshagyma
  • Kevés pirospaprika
  • 1 fej zöldsaláta
  • Bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • Almaecet
  • 1 csipet cukor
  • Jégsaláta



Elkészítés

8 közepes méretű burgonyát meghámozunk, felkockázunk, és sós vízben megfőzünk (ne puhuljon túl). Olívaolaj és vaj keverékén üvegesre párolunk egy finomra aprított vöröshagymát. Megszórjuk kevés pirospaprikával. Egy fej hagyományos zöldsalátát felszeletelünk, és a hagymán megfonnyasztunk. Felöntjük vízzel (kb. 4dl). Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt kb. 10 percig főzzük. Robotgépben összeturmixoljuk. Tejföl és tejszín keverékével behabarjuk (2 dl tejföl, 1 dl tejszín). Almaecettel és csipet cukorral édes-savanyúra kerekítjük az ízeket. A mártáshoz adjuk a krumpli kockákat. A tetejére csíkokra szeletelt, ropogós jégsalátát teszünk.