Hal pákász módra

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg tisztított apró hal
  • 15 szem bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • Babérlevél
  • Cukor
  • Ecet
  • Esetleg 1-2 paradicsom
  • 5 dl olaj



Elkészítés

A fűszereket és az olajat 1 l vízben felforraljuk. Beletesszük a megtisztított halat. Lassú tűzön tartjuk, hogy éppen csak forrjon, míg a 1,5 liter folyadék fél literre lefő. A halakat kivesszük, óvatosan üvegekbe rakjuk. Az olajat még 5 percig forraljuk, hogy a benne lévő víz teljesen elpárologjon. Kihűlés után a halra öntjük. 2-3 napi érlelés után fogyasztható. Hetekig eláll, ha az olaj ellepi. Készíthető takarékosan is, kevés vízzel, fedő alatt. Ha a víz elforr, és a hal gerince, szálkája még nem omlós, a vizet pótolni kell, különben megsül a hal.