Kapros káposztán őrölt tükörponty

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg pontyfilé
  • 1 kisebb fejes káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 csokor kapor
  • 1 dl fehérbor



Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, és félfőre vágjuk. A szalonnát csíkokra szeleteljük, egy nagyobb serpenyőben kisütjük a zsírját, azután megpirítjuk rajta a hagymát. Rátesszük a vékony csíkokra vágott káposztát, megsózzuk, és ráöntjük a fehérbort. Bő 15 percig csendesen pároljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Ezzel már éppen csak összeforraljuk, utána az egészet átszedjük egy tűzálló tálba. A halat megtisztítjuk a bőrtől, beirdaljuk, megsózzuk, és elrendezzük a káposztán. 180 fokos sütőben fedő alatt kb. 20 percig sütjük.