Lazac roston zöldségekkel, kapribogyó mártással

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 db kb. 100 g-os lazac szelet
  • Őrölt fehér bors
  • 20 g vaj

A mártáshoz:

  • 10 g vaj
  • 15 szem kapribogyó
  • 1 nagy csipet felaprított friss kapor
  • Őrölt fehérbors
  • 2 cl száraz fehérbor
  • 100 ml tejszín

A tálaláshoz:

  • Párolt zöldségköret



Elkészítés

Vékonyan bedörzsöljük mindkét oldalát a lazacnak sóval, őrölt fehérborssal. Fedett dobozban egy napra hűtőbe tesszük. Vajat hevítünk, intenzív hőfokon, fedő alatt pirosra sütjük rajta a pácolt lazac mindkét oldalát. Gyorsan elkészítjük a mártást. Ehhez felaprítjuk a friss kaprot. A vajat felforrósítjuk, rádobjuk a kapribogyót, a friss kaprot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Végül felöntjük a fehérborral, majd a tejszínnel, és a kész lazacra öntjük. Tálaljuk párolt zöldség körettel, és öntsük le a mártással.