Pisztráng fóliában

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg közepes burgonya
  • 2 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes póréhagyma
  • 4 szál kakukkfű
  • Személyenként 1 db pisztráng
  • 25-30 dkg fehérbors
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 dkg capri bogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor



Elkészítés

A burgonyát mossuk meg, héjában főzzük puhára sós vízben. A hagymát tisztítjuk, gerezdekre vágjuk, a pórét 2 cm-es darabokra szeleteljük. A kakukkfüvet lerántjuk száráról, a halat hideg vízzel átöblítjük. Természetesen már konyhakész állapotban van. Levágjuk uszonyait és a halat rátesszük duplára hajtogatott alufóliára. Kívül-belül sózzuk, citromlével, borssal fűszerezzük. Minden hozzávalót összekeverünk sóval, az olajjal és a fehérborral. Ráöntjük a halra és becsomagoljuk a fóliába. Sütőbe 200 fokon kb. 35 percig sütjük.