Pontyfilé fokhagymás parajjal

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg pontyfilé
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 1 kg paraj (fagyasztott is lehet)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg liszt



Elkészítés

A pontyfilét beirdaljuk, hüvelykujjnyi vastagra vágjuk, megsózzuk és lisztben megforgatjuk. A fokhagymát gorombára vágjuk, megfuttatjuk a felhevített olajon, majd rádobjuk a megtisztított, megmosott és lecsepegtetett parajt. Sóval ízesítjük, és addig pirítjuk, amíg összeesik. A spenót felét hőálló tálba tesszük, sorban elrendezzük rajta a pontyfiléket, a maradék parajt pedig a tetejére tesszük. Megkoronázzuk a karikára vágott mozzarella sajttal, és forró sütőben kb. 20 percig sütjük.