Rácponty

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg sovány hal
  • 40 dkg tisztított burgonya
  • 10 dkg kockázott vöröshagyma
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl kefir
  • Fűszerpaprika



Elkészítés

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk. A halat leöblítjük, besózzuk, és kevés olajon picit elősütjük. A megmaradt olajon a kockázott hagymát üvegesre pirítjuk. A burgonyát karikákra vágjuk, és egy tűzálló tálba egy réteg burgonyát fektetünk. Beborítjuk a halfilével, majd rátesszük a lepirított hagymát, a karikára vágott paradicsomot, zöldpaprikát. A maradék burgonyával befedjük, kefirrel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben kb. 220 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.