Sólet

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg fehérbab
  • 1 kg ízlés szerinti füstölt hús
  • 2 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 kanálnyi libazsír
  • 3 babérlevél
  • 1 kanál pirospaprika



Elkészítés

A babot és a húsokat előző este beáztatjuk. Egy nagy tűzálló edénybe pakoljuk a babot, a füstölt húst, rá a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, valamint a libazsírt. Sót csak szükség esetén teszünk bele, ami függ a hús sósságától. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk és lefedve nagyon lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. Ez történhet kemencében, sütőben, vagy a tűzhely lángján is.