Tőkehalgombócok kukorica salsával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg tőkehalfilé
  • 1 tojás
  • 6 dl főzött tej
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • Őrölt bors
  • 15-20 dkg zsemlemorzsa
  • Növényi olaj
  • Kukorica salsa



Elkészítés

A felkockázott krumplit és a félbevágott fokhagymákat egy tepsibe tesszük, felöntjük vízzel és 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a tőkehalfilét, és újabb 10 perc után vesszük le a tűzről. A halat és a krumplit is összetörjük, majd összegyúrjuk a tojással, a tejjel, a petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Golyókat csinálunk belőle, majd megforgatjuk a morzsában, és hűtőbe tesszük őket. Végül olajban megsütjük őket, és a kukorica salsával kínáljuk.