Töltött szivárványos pisztráng

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 db kb. 25 dkg-os pisztráng
  • 20 dkg fogas filé
  • 1 vizes zsemle
  • Tej
  • Vaj, vagy zsír
  • Feketebors
  • Petrezselyem zöldje
  • 2 tojás
  • Tejföl



Elkészítés

A pisztrángokat megtisztítjuk, a hátukra fektetve (a hasukon) felbontjuk, belét kidobjuk, és folyóvízben leöblítjük. Lecsepegtetjük, majd egy asztalkendőre fektetjük őket. A 20 dkg-nyi nyers fogas filét egészen apróra vágjuk. Ha szükséges, szálkátlanítjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott halat, kb. diónyi vajat (vagy zsírt), ízlés szerint sót, frissen őrölt feketeborsot, 1-2 evőkanál apróra vagdalt petrezselyem zöldjét, az egész tojásokat, és mindezt jól összedolgozzuk. A pisztrángok hasüregét betöltjük a masszával, és néhány öltéssel bevarrjuk. A töltött halakat nagy odafigyeléssel vajban sütjük, közben tejföllel és vajjal öntözgetjük, vigyázva, nehogy kiszáradjanak. Körete burgonyapüré lehet.