A pisztrángokat megtisztítjuk, a hátukra fektetve (a hasukon) felbontjuk, belét kidobjuk, és folyóvízben leöblítjük. Lecsepegtetjük, majd egy asztalkendőre fektetjük őket. A 20 dkg-nyi nyers fogas filét egészen apróra vágjuk. Ha szükséges, szálkátlanítjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott halat, kb. diónyi vajat (vagy zsírt), ízlés szerint sót, frissen őrölt feketeborsot, 1-2 evőkanál apróra vagdalt petrezselyem zöldjét, az egész tojásokat, és mindezt jól összedolgozzuk. A pisztrángok hasüregét betöltjük a masszával, és néhány öltéssel bevarrjuk. A töltött halakat nagy odafigyeléssel vajban sütjük, közben tejföllel és vajjal öntözgetjük, vigyázva, nehogy kiszáradjanak. Körete burgonyapüré lehet.