Vadas másképpen

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 0,5 kg hús (lehet sertés, marha, vagy vadhúsból is)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db kisebb sárgarépa
  • Étolaj
  • Babérlevél
  • Egy kicsi őrölt bors
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • Ételízesítő
  • Egy kicsi cukor
  • Mustár ízlés szerint
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 1 kanál liszt



Elkészítés

A vöröshagymát olajon megpároljuk, hozzátesszük az aprón megreszelt sárgarépát és ezzel is még együtt fonnyasztjuk, majd a felszeletelt hús következik. A húst addig pároljuk, míg elveszti a nyers színét és felöntjük egy kis vízzel, teszünk bele babérlevelet, őrölt borsot, ételízesítőt, húsleveskockát, és ha kell, sót is. (Vigyázzunk a sózással!) Ha megpuhult a hús, ráöntjük a tejfölt, amit ízesítünk mustárral, citromlével, egy kicsi cukorral, egy kanálnyi lisztet is adunk hozzá és csomómentesre keverjük, így öntjük a húsra. Pár percig még hagyjuk, míg besűrűsödik és spagettivel, vagy zsemlegombóccal tálaljuk.