Curry-s pulykamell kukoricával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 20 dkg morzsolt kukorica (lehet mélyhűtött, vagy konzerv is)
  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál curry
  • 1 csokor petrezselyem



Elkészítés

A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, a cukkínivel együtt megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A konzerv kukorica levét leöntjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, és 10 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket (a konzerv kukoricát ráérünk a párolás végén hozzátenni), összekeverjük, 4-5 percig pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk a curryporral, és jól átforraljuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk. Az ételt a petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.