Csirkehúsos lepény

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 500 g darált csirkemell
  • 4 evőkanál burgonyakeményítő
  • 30 g párizsi
  • 150 ml üveges lecsó
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 4 kiskanál ételízesítő
  • 1 db hagyma
  • 1 db gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só



Elkészítés

A darált csirkehúst keverjük össze az apró kockákra vágott párizsival. Adjuk hozzá a lecsepegtetett, majd apróra szeletelt lecsózöldségeket, a tojásokat, 4 evőkanálnyi olajat, a burgonyakeményítőt, az ételízesítőt és a sót. Az egészet alaposan keverjük össze, és néhány órán át pihentessük a hűtőszekrényben. Utána adjuk hozzá a masszához az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát is. A keverékből készítsünk apró lepényeket, és olajban mindkét oldalukat kb. 3-3 perc alatt süssük meg.