Csirkemellben sült piláf

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 csirkemell filé
  • 20 dkg rizs
  • Olaj
  • Fél piros kaliforniai paprika
  • Fél zöld kaliforniai paprika
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg mazsola
  • Őrölt bors
  • 1 fahéjrúd
  • 1 tojás

A salátához:

  • 2-3 marék rukkola
  • Olívaolaj
  • Balzsamecet



Elkészítés

A csirkehúsból 4 nagyobb, nyitott szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk. Finoman megsózzuk, és félretesszük. A rizst kevés olajon, kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Felengedjük annyi forró vízzel vagy húslevessel, mennyi a rizs térfogatának a kétszerese, megsózzuk, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. 2-3 evőkanálnyi étolajban megfuttatjuk a fahéjat, majd kiszedjük.

Az illatos olajban megpirítjuk a gorombára vágott tisztított mandulát, a mazsolát meg a finomra aprított paprikát. Lehúzzuk a tűzről, ráütünk egy tojást, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd az egészet gyorsan összekeverjük a párolt rizzsel. A masszát a csirkemellekre halmozzuk, felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük, és egy serpenyőben, forró olajon köröskörül megsütjük. Rukkola salátát kínálunk hozzá, amihez 2-3 marék megmosott, szárazra rázott rukkolát összekeverünk egy kevés sóval, pár csepp olívaolajjal és balzsamecettel.