Csirkemell borsóbundában, lengyeles répával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 csirkemell filé
  • 25 dkg tisztított zöldborsó
  • 40 dkg sárgarépa
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • Olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl
  • Cukor



Elkészítés

A csirkehúst nagyobb szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldborsót 5 dkg vajon egy csipet sóval és cukorral megpároljuk. Ha nem elég zsenge a borsó, kevés vizet is öntünk alá. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel összetörjük - nem baj, ha kicsit darabos marad. Beleszórunk 2 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük.

A besózott csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd vizes kézzel ráügyeskedjük, jól rálapogatjuk a zöldborsókrémet. Egy nagy serpenyőben, közepesen forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. A sárgarépát meghámozzuk, sós vízben félpuhára pároljuk, azután leszűrjük. A maradék vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, rászórjuk a párolt répára, végül nyakon öntjük a simára kevert tejföllel.