A csíkokra vágott csirkemell filét sóval, borssal, szójaszósszal lepácoljuk, kb. 3 óra pihentetés után, beleforgatjuk kukoricakeményítőbe, bő olajban teljesen szárazra (chips) kisütjük.
A jól előmelegített serpenyőbe teszünk egy kis olíva olajat, beletesszük a kisebb méretűre darabolt zöldségeket, sóval, borssal, petrezselyem zölddel fűszerezzük, magas hőmérsékleten összepirítjuk, curryvel megszórjuk, kevés kukoricakeményítőt adunk hozzá, tejszínnel és a csirke chipsszel összeforraljuk. Tálaláskor a kockára vágott házi készítésű sajttal kínáljuk.
Házi sajt készítése:
Tejet felforraljuk, 1 evőkanál ecetet adunk hozzá, ezáltal a tej kicsapódik. Szűrőbe helyezett gézre öntjük, összekötjük, kipréseljük. Utána megfelelő méretűre daraboljuk.
A sajtot lehet közvetlen fogyasztani, sütni, vagy olívaolajjal, fűszerekkel pácolni. Nagyon finom előételként!