Zöldséges csirkechips házi készítésű sajttal

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 db cukkíni
  • 1 db padlizsán
  • 2 db főtt sárgarépa
  • 4 db gombafej
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg zöldbab
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 liter tej
  • 1 evőkanál ecet
  • Bors
  • Curry
  • Petrezselyem
  • Szójaszósz
  • Kukoricakeményítő
  • Olívaolaj
  • Tejszín



Elkészítés

A csíkokra vágott csirkemell filét sóval, borssal, szójaszósszal lepácoljuk, kb. 3 óra pihentetés után, beleforgatjuk kukoricakeményítőbe, bő olajban teljesen szárazra (chips) kisütjük.

A jól előmelegített serpenyőbe teszünk egy kis olíva olajat, beletesszük a kisebb méretűre darabolt zöldségeket, sóval, borssal, petrezselyem zölddel fűszerezzük, magas hőmérsékleten összepirítjuk, curryvel megszórjuk, kevés kukoricakeményítőt adunk hozzá, tejszínnel és a csirke chipsszel összeforraljuk. Tálaláskor a kockára vágott házi készítésű sajttal kínáljuk.

Házi sajt készítése:
Tejet felforraljuk, 1 evőkanál ecetet adunk hozzá, ezáltal a tej kicsapódik. Szűrőbe helyezett gézre öntjük, összekötjük, kipréseljük. Utána megfelelő méretűre daraboljuk.

A sajtot lehet közvetlen fogyasztani, sütni, vagy olívaolajjal, fűszerekkel pácolni. Nagyon finom előételként!