Túróval és póréhagymával töltött göngyölt csirkemell

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg túró (bármilyen lehet, tehéntúró, juhtúró, ricotta)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 szál póréhagyma
  • Kevés füstölt sajt reszelve
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • Bors



Elkészítés

A csirkemell filéből szeleteket vágunk, vékonyra klopfoljuk. Kevés sóval, borssal megszórjuk, félretesszük. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a füstölt sajtot, az apróra vágott póréhagymát, és sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemell szeleteket kiterítjük, bekenjük őket a túróval, és felgöngyöljük. A roládokat a bacon-be tekerjük. Kevéske vizet és olajat öntünk alá, és alufólia alatt kb. 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és a húst 5-10 perc alatt pirosra sütjük.