Turbolyás jércemell-tekercs spanyol burgonyával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 jércemell filé
  • 1 csokor turbolya
  • Őrölt fehér bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 80 dkg burgonya
  • 8 tojás
  • Fél dl étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma



Elkészítés

A jércemell filéket éles késsel bevágjuk, majd óvatosan széthajtjuk, hogy nagyobb, nyitott hússzeleteket kapunk. Enyhén kiveregetjük, megszórjuk sóval, őrölt fehér borssal, és elosztjuk rajtuk a durvára vágott turbolyát. A szeleteket felgöngyöljük, alufóliába csavarjuk, a végét betekerjük. A csomagokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az olívaolajat teflon serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a burgonyakarikákat és közepes lángon pirítani kezdjük.

Megsózzuk, majd időnként megforgatva, megrázogatva kb. 20 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul. A tojásokat egy kevés sóval habosra keverjük, a krumplira öntjük, és takaréklángon addig sütjük, amíg félig megdermed. Ekkor egy fedő segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. A jércemell roládokat kicsomagoljuk, az étolajon kicsit átpirítjuk, ujjnyi vastagra felszeleteljük, és a forró burgonyakörettel tálaljuk. Apróra vágott fokhagymával és egy csipetnyi sóval ízesített tejfölt kínálhatunk hozzá.