Tepsis rizses csirke

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg rizs
  • 1 egész csirke (vagy csirkecombok, vagy szárnyak)
  • 1,5 liter hideg víz
  • 4 dl olaj vagy 10 dkg vaj
  • Ételízesítő
  • Grill fűszerkeverék



Elkészítés

Egy nagy és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a megmosott rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkét (vagy csirkecombokat, csirke szárnyat, attól függ, hogy ki mit szeret). Erre ráöntjük a 1,5 liter vizet, majd a húsra öntjük az olajat (vagy rámorzsoljuk a vajat), legutoljára a húst megszórjuk fűszerrel, egy kis ételízesítővel. A tepsit beborítjuk alufóliával, jó szorosan lezárjuk. 1,5 órát sütjük 250 fokon, majd levesszük az alufóliát, és hagyjuk egy kicsit megpirulni (kb. 10 perc 200 fokon). Nem kell külön tálalni, mert nagyon mutatós a tepsiben.