Tárkonyos boszorkánysült

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 pulyka felsőcomb (1 - 1,3 kg)
  • 2 vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 4 ecetes uborka
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 1 csokor tárkony



Elkészítés

A pulykacombot kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és borácsban vagy nagyobb lábasban megforrósított olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, közepesen erős tűzön kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk.

Egy dl vizet öntünk rá, gyenge tűzön kb. 1 óra alatt vaj-puhára főzzük. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A húshoz keverjük és fedő nélkül 5 percig pároljuk. Közben a lisztet tejföllel, tejszínnel meg 2 dl vízzel simára keverjük, és ráöntjük a húsra. Az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, pár csepp citromot is tehetünk bele. Végül apróra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Párolt rizzsel tálaljuk.