Csalános csirkegaluska leves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 csirkemell filé
  • 30 dkg apró újburgonya
  • 4 zöldpaprika
  • 1 paradicsompaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 1 csokor zsenge csalán
  • Fehér bors



Elkészítés

A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd takaréklángon lassan főzni kezdjük. A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd botmixerrel az egészet pépesítjük. Ezután keverjük hozzá az apró kockákra vágott paradicsompaprikát. A galuskamasszából a tenyerünkben kis gombócokat formázunk és a lassan fövő levesben újraforrástól számítva 2-3 perc alatt megfőzzük. A levest frissen, forrón tálaljuk.