Sült pulykamell egri rozé mártással

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 szelet pulykamell filé
  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 dl egri rozé bor
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 80 dkg burgonya
  • Őrölt bors



Elkészítés

A hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, enyhén besózzuk. A szilvaszemeket félbevágjuk, és a borba áztatjuk. Két evőkanál forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát 5-5 perc alatt pirosra sütjük. Ha kész, ráöntjük a szilvadarabokat a borral együtt. 3-4 perc alatt összepároljuk, majd megsózzuk. Megszórjuk az őrölt fahéjjal, ráöntjük a tejszínt.

Néhány percig lassan főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd laposabb serpenyőben szétterítve két evőkanálnyi olajon kissé megpirítjuk az alját. A pulykahúst a mártással tányérokra szedjük, és a pirított krumplival körítve tálaljuk.