Rakott hagymás csirke

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 nagyobb csirke
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 4 fej lilahagyma
  • 5 dkg zsír vagy olaj
  • 5 dl tejföl
  • 1 kávéskanál paprika



Elkészítés

A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk (készíthetjük csirkecombból vagy csirkemellből is), és besózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A zöldpaprikát (csumázás után) és a paradicsomot ugyancsak felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd rétegenként elhelyezzük a burgonyát, a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, hagymaszeleteket rakunk rá, gyengén sózzuk, és tejföllel meglocsoljuk. A tetejére egy sor burgonya kerül. Ráöntjük a maradék tejfölt és zsírt, és a sütőben lefedve kb. 1/2 óráig sütjük, hogy a levét elfője, továbbá fedő nélkül, míg a hús és a burgonya jól megpuhul.