Libamell aszalt gyümölcsökkel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Libamell
  • Bors
  • Rozmaring
  • Gyümölcsök (aszalt szilva, sárgabarack, körte...)
  • Cukor
  • Méz
  • Kevés konyak
  • Kevés vörösbor



Elkészítés

A libamellek bőrét beirdaljuk, fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal. Előkészítjük a gyümölcsöket (aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt körte), cukrot karamellizálunk, csorgatunk hozzá egy kis mézet és beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Kevés konyakkal flambírozzuk, kis vörösborral beforraljuk. A libamelleket rózsaszínűre sütjük, a gyümölcsraguval tálaljuk. Köretként mandulás burgonyaropogóst adunk hozzá (a burgonyát mandulás panírba forgatjuk, majd megsütjük).