Kakukkfüves csirkemáj hántolt árpával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemáj
  • 20 dkg árpagyöngy
  • 2 vöröshagyma
  • 3-4 ágacska kakukkfű
  • Őrölt bors
  • 2 dl fehérbor
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • Olaj



Elkészítés

A hántolt árpát megmossuk, és kb. 2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, azután egy kevés sóval meg az egyik megtisztított vöröshagymával bő vízben kb. 60 perc alatt puhára főzzük. A bacont csíkokra vágjuk, majd serpenyőben, egy kevés olajon zsírjára sütjük. A maradék vöröshagymát finomra vágjuk, üvegesre dinszteljük a szalonna zsírján. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott csirkemájat, körös-körül megpirítjuk, majd aláöntjük a bort. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, és negyedóra alatt lassan megpároljuk. Az elkészült gerslit leszűrjük, ráöntjük a fehérborban párolt, kakukkfüves csirkemájra, és forrón tálaljuk.