Csirkegombóc leves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 csomag csirkeaprólék
  • 1 evőkanál szárnyas esszencia
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • Kapor
  • Őrölt gyömbér
  • Őrölt szerecsendió-virág
  • 1/2 db citrom reszelt héja és leve



Elkészítés

A megtisztított, megmosott és feldarabolt csirkeaprólékot 1,5 l enyhén sós vízben, puhára főzzük. Kivesszük a fözőléből, kicsontozzuk, apróra vagdaljuk, ha kihűlt, összekeverjük a tojással, a fűszerek felével, citromhéjjal és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Vizes kézzel apró gombóckákat formálunk a masszából. A csirkelébe belerakjuk a maradék fűszert, a csirke esszenciát, az apróra vágott kaprot, majd felforraljuk, beletesszük a gombócokat. Takarék lángon addig forraljuk, amíg a gombócok a leves tetejére feljönnek. A levesnek enyhén savanykásnak kell lennie. Tűzforrón tálaljuk.