Pörköltös csiga

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • csipetnyi só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 tojás

A pörkölthöz:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • Őrölt bors
  • Zsiradék a tepsihez



Elkészítés

A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojással, az olajjal meg egy csipet sóval, és alaposan megdagasztjuk. A tetejét meghintjük liszttel, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a pörköltöt: az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, azután együtt pirítjuk tovább. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk fűszerpaprikával, és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is.

Kevés vizet öntünk alá, és a húst időnként megkeverve puhára pároljuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel (a szaftjából egy kicsit félreteszünk), majd a tésztát felgöngyöljük, és ujjnyi vastag karikákra szeleteljük. A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk, és újra megkelesztjük. Meglocsoljuk a pörkölt levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.