A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojással, az olajjal meg egy csipet sóval, és alaposan megdagasztjuk. A tetejét meghintjük liszttel, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a pörköltöt: az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, azután együtt pirítjuk tovább. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk fűszerpaprikával, és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is.
Kevés vizet öntünk alá, és a húst időnként megkeverve puhára pároljuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel (a szaftjából egy kicsit félreteszünk), majd a tésztát felgöngyöljük, és ujjnyi vastag karikákra szeleteljük. A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk, és újra megkelesztjük. Meglocsoljuk a pörkölt levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.