A húst (húslevesből visszamaradt főtt hús, lehet csirke is), apró darabokra vágjuk. A pomelot meghámozzuk, más citrusokkal azonos módszerrel kifilézzük. Húsát szálakra szedjük, ha megfelelő az érettsége, ez nagyon könnyen megy, sőt, csak így megy.
Elkészítjük az öntetet:
a zöldcitrom levéhez keverjük a cukrot, a reszelt gyömbért és a finomra aprított, kimagozott chilipaprikát. Elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Hozzáadjuk a halszószt és a szezám olajat, kézi habverővel kikeverjük.
Egy nagy tálban összeforgatjuk a hússal és a pomelo darabokkal. Lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük, így még jobban összeérnek az ízek. Közvetlenül tálalás előtt egy-egy csokor mentát és koriander zöldet letépkedünk (nem kell túl finomra), és a salátába forgatjuk. Opcionálisan megszórhatjuk pirított mogyoróval.