Pomelo, gyöngytyúk, menta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Egy gyöngytyúk melle, megfőzve, feldarabolva
  • 1 pomelo, meghámozva, kifilézve
  • 1 csokor újhagyma, felszeletelve
  • 1 csokor friss menta
  • 1 csokor friss koriander zöld

Öntet:

  • 3 lime kifacsart leve
  • 6 evőkanál halszósz
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • Ujjnyi friss gyömbér, lereszelve
  • Fél kimagozott chilipaprika



Elkészítés

A húst (húslevesből visszamaradt főtt hús, lehet csirke is), apró darabokra vágjuk. A pomelot meghámozzuk, más citrusokkal azonos módszerrel kifilézzük. Húsát szálakra szedjük, ha megfelelő az érettsége, ez nagyon könnyen megy, sőt, csak így megy.

Elkészítjük az öntetet:
a zöldcitrom levéhez keverjük a cukrot, a reszelt gyömbért és a finomra aprított, kimagozott chilipaprikát. Elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Hozzáadjuk a halszószt és a szezám olajat, kézi habverővel kikeverjük.

Egy nagy tálban összeforgatjuk a hússal és a pomelo darabokkal. Lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük, így még jobban összeérnek az ízek. Közvetlenül tálalás előtt egy-egy csokor mentát és koriander zöldet letépkedünk (nem kell túl finomra), és a salátába forgatjuk. Opcionálisan megszórhatjuk pirított mogyoróval.