Mexikói csípős csirkemell

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell-filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál chili por
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 1 doboz paradicsomos bab konzerv
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 kisebb chili paprika



Elkészítés

Serpenyőben, forró olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, és a darabokra vágott csirkemellet. Felöntjük kevés vízzel, chili porral, sóval, borssal, finomra vágott chili paprikával megszórjuk, és tovább pároljuk. Belekeverjük a leöblített kukoricát és babot, ketchuppal és kakukkfűvel ízesítjük, majd tovább főzzük. Ne hagyjuk az egész levét elpárologni. Párolt rizzsel kínáljuk.