Karácsony esti kacsagalantin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 kacsamell
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg savanyú káposzta
  • 1 tojás
  • 3 cl konyak
  • 1 dl tejszín
  • 4-5 szál kakukkfű
  • 1 evőkanál zselatin
  • Őrölt fehér bors



Elkészítés

A kacsamelleket lefektetjük a vágódeszkára, és éles késsel a lapjára vízszintesen kétszer kinyitjuk, azaz előbb bevágjuk a bőre alatt, s azután még egyszer, így két szép, nagy szelet húst kapunk. Megsózzuk, és megszórjuk a zselatin felével. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, és a tejszínt, a konyakot meg a tojást hozzáadva a botmixerrel pépesre keverjük. Beletesszük az apróra összevágott savanyú káposztát és a maradék zselatint.

A kakukkfüvet lehúzzuk a száráról, az aszalt barackot kisebb darabokra vagdossuk, s ezeket is hozzáadjuk. Végül sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük, s az egészet jól összekeverjük. A tölteléket elosztjuk a két kacsamellen, szépen rásimítjuk, és dupla alufóliába szorosan beletekerjük. Középmeleg sütőben időnként megforgatva, vízgőzben kb. 60 percig sütjük. Csak másnap, hidegen szeleteljük fel.

Trükk:
A tekercsünk a sütőben egy kicsit összesül, ezért amikor kivesszük, szorítsunk egy kicsit a fólián, hogy megőrizze a formáját.